Author Archives: KK

Płaca minimalna w 2018 roku: 2100 zł od pierwszego stycznia

Od 1 stycznia 2018 roku płaca minimalna w Polsce wynosi 2100 zł brutto. Tym samym w 2018 najniższa krajowa wzrosła o 100 złotych, czyli „na rękę” 70 zł. W 2018 roku wzrosła również minimalna stawka godzinowa. Kodeks pracy gwarantuje pracownikom … Czytaj więcej >>

DNI USTAWOWO WOLNE OD PRACY W 2018 ROKU

Data Nazwa święta / wydarzenia 1 stycznia  (poniedziałek) Nowy Rok, Świętej Bożej Rodzicielki 6 stycznia  (sobota) Trzech Króli (Objawienie Pańskie) 1 kwietnia  (niedziela) Wielkanoc 2 kwietnia  (poniedziałek) Poniedziałek Wielkanocny 1 maja  (wtorek) Święto Pracy 3 maja  (czwartek) Święto Konstytucji 3 Maja 20 maja  (niedziela) Zesłanie Ducha Świętego … Czytaj więcej >>

PRZERWA ŚWIĄTECZNA

Sekretariat Komisji Zakładowej NSZZ “Solidarność” w Politechnice Wrocławskiej w dniach od 27 grudnia 2017 do 5 stycznia 2018 będzie nieczynny. Przewodniczący KZ NSZZ “Solidarność” w Politechnice WrocŁawskiej dr inż. Tomasz Wójcik

WESOŁYCH ŚWIĄT SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2018 ROKU W imieniu Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność w Politechnice Wrocławskiej składam najserdeczniejsze życzenia Członkom Solidarności i Ich Rodzinom, a także wszystkim PT Pracownikom, Doktorantom i Studentom Politechniki Wrocławskiej wraz z Rodzinami. Życzę, by w Wigilijny … Czytaj więcej >>