Yearly Archives: 2017

PROGRAM OBCHODÓW 37. ROCZNICY SIERPNIA

Serdecznie zapraszamy do udziału we wrocławskich obchodach 37. rocznicy powstania NSZZ „Solidarność” Program obchodów 19.08.2017 r. godz. 12:00 – Msza Św. na Górze Iglicznej k. Międzygórza 26.08.2017 r. godz. 21:30 – specjalny pokaz Wrocławskiej Fontanny (Hala Stulecia – Pergola), po pokazie … Czytaj więcej >>

Informacje o represjonowanych 2017

Informacje dotyczące nowelizacji ustawy o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych   Definicja działacza opozycji antykomunistycznej Działaczem opozycji antykomunistycznej jest osoba, która w okresie od dnia 1 stycznia 1956 r. do dnia 31 lipca 1990 r., łącznie … Czytaj więcej >>

zapraszamy na KONCERT W ZAJEZDNI

Tradycyjnie już ostatni weekend wakacji  we Wrocławiu zarezerwowany jest na koncerty z cyklu „wROCK for Freedom – Legendy Rocka”, które  odbywają się w zajezdni autobusowej przy ul. Grabiszyńskiej, bliskim sercu wrocławian miejscu, gdzie w sierpniu 1980 roku rodziła się dolnośląska … Czytaj więcej >>