Miesięczne archiwum: Grudzień 2016

ZAPALMY ŚWIATŁO WOLNOŚCI

Ponad 35 lat temu świat znieruchomiał na wieść o wprowadzeniu w Polsce stanu wojennego. W codzienność Polaków brutalnie wkroczyła historia: czołgi na ulicach, godzina milicyjna, internowania, krwawe pacyfikacje strajków. W kolejną rocznicę 13 grudnia przypominamy gest prezydenta USA Ronalda Reagana, który … Czytaj więcej >>

35. Rocznica wprowadzenia Stanu Wojennego

13.12.2016 r. godz. 08.00 Msza św. w intencji ofiar stanu wojennego w kościele pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa, pl. Grunwaldzki 3 13.12.2016 r. godz. 09.15 Politechnika Wrocławska (bud. D-2), pl. Grunwaldzki 9 – uroczystość złożenia kwiatów pod tablicą śp. Tadeusza … Czytaj więcej >>

35. Rocznica wprowadzenia Stanu Wojennego

12.12.2016 r. godz. 14.00 Złożenie kwiatów pod tablicami Piotra Bednarza i Bohaterów Solidarności przed budynkiem Dozamelu 12.12.2016 r. godz. 18.00 Wręczenie odznaczeń związkowych Niezłomni i  koncert Jana Pietrzaka oraz młodzieży z XVII LO pt. „Co zrobimy z naszą wolnością” w … Czytaj więcej >>

Koncert poświęcony ofiarom stanu wojennego

1 grudnia 2016 roku w auli Politechniki Wrocławskiej odbył się koncert poświęcony ofiarom stanu wojennego. Wystąpił Andrzej Sikorowski wraz ze swoją córką Mają i zespołem. Przed koncertem wręczono członkom politechnicznej Solidarności: medale “Niezłomni” i dyplomy “Solidarności”.