Miesięczne archiwum: Maj 2018

XXX WZD REGIONU

XXX  Walne Zebranie Delegatów Regionu Dolny Śląsk NSZZ „Solidarność” odbędzie się w dniach 4 – 5 czerwca 2018 r. w Centrum Historii Zajezdnia we Wrocławiu przy ul. Grabiszyńskiej 184. Msza Św. w intencji Walnego Zebrania Delegatów i członków NSZZ “Solidarność” … Czytaj więcej >>

NOWE WŁADZE Krajowej Sekcji Nauki NSZZ „SOLIDARNOŚĆ” W KADENCJI 2018-2022

W dniach 18 – 19 maja w Falentach odbyło się Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Nauki NSZZ „Solidarność”. Z Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w Politechnice Wrocławskiej wzięli udział delegaci: Antoni IZWORSKI, Piotr JADCZYK, Ludomir JANKOWSKI, Leszek KOSZAŁKA, Krzysztof OPIELIŃSKI, Janusz ROGULA, Ewa … Czytaj więcej >>

TABLICA NA KLECZKOWSKIEJ

Na więziennym murze przy ulicy Kleczkowskiej we Wrocławiu została odsłonięta tablica poświęcona osobom internowanym i represjonowanym w stanie wojennym. Ufundował ją wrocławski IPN dzięki staraniom Stowarzyszenia Kobiet Internowanych i Represjonowanych w Stanie Wojennym. Uroczystość poprzedziła Msza św. koncelebrowana przez abp … Czytaj więcej >>