Miesięczne archiwum: Marzec 2018

USTAWA O SZKOLNICTWIE WYŻSZYM

Tomasz Wójcik, przewodniczący Solidarności w Politechnice Wrocławskiej komentuje środową konferencję ministra Gowina i Jarosława Kaczyńskiego o forsowaniu projektu ustawy o szkolnictwie wyższym. –  Jeszcze o godzinie 14-tej 28 marca 2018 roku miałem nadzieję, że krytyczne, merytoryczne uwagi płynące z wrocławskiej … Czytaj więcej >>

Życzenia Świąteczne

Wybory w Organizacji Zakładowej NSZZ “Solidarność” na kadencję 2018-2022

20 marca 2018 roku Zakładowe Zebranie Delegatów NSZZ “Solidarność” w Politechnice Wrocławskiej wybrało dra inż. Tomasza Wójcika na Przewodniczącego Organizacji Zakładowej. Delegaci wybrali Komisję Zakładową w składzie: Jolanta Balicka, Waldemar Bober, Bogusław Boratyński, Roman Cieślik, Jerzy Cygan, Krzysztof Czerski, Ryszard … Czytaj więcej >>

XXXXI Zakładowe Zebranie Delegatów NSZZ Solidarność

Strajk Studentów Politechniki Wrocławskiej -tak było 50 lat temu

Marzec 68 – sesja historyczna na Uniwersytecie

Konferencja –  Spotkanie „Wrocławski Marzec 68. Okruchy Pamięci”   „ 50. rocznica protestu studentów – 1968 – 2018” Honorowy Patronat: Prezydent Wrocławia  – Rafał Dutkiewicz Marszałek Województwa Dolnośląskiego  – Cezary Przybylski Rektor Uniwersytetu Wrocławskiego  – prof. dr hab. Adam Jezierski Sprawy organizacyjne Organizatorzy … Czytaj więcej >>